LVI-Dahlin energia-asiantuntijat suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden palveluksessa

”Meidän avullamme voit hyödyntää energiatehokkaiden ratkaisujen koko potentiaalin”

Rakennusalalla ollaan nyt heräämässä energiatehokkaiden ratkaisujen säästöpotentiaaliin. LVI-Dahlin asiantuntijat seuraavat alan uutuuksia ja asiakkaiden palautetta tarkasti. Heidän osaamisensa on sekä LVI-suunnittelijoiden että urakoitsijoiden apuna projektien kaikissa vaiheissa.

Energiatehokkuusmääräykset ovat rakentamisessa kiristyneet vuosi vuodelta, mutta energiatehokkaiden ratkaisujen potentiaali jää monesti hyödyntämättä, sillä määräykset täytetään vain rimaa hipoen.
– Uskon, että rakennusten kiinteisiin kuluihin, kuten energiankäyttöön, ryhdytään kiinnittämään enemmän huomiota. Energiatehokuutta parantavien investointien takaisinmaksuajat ovat nopeita, mutta oleellista on, että energiatehokkuuteen panostettaisiin jo LVI-suunnittelussa, sanoo energiaratkaisujen tuotepäällikkö Mikko Liljeberg.

Säästömahdollisuuksien hyödyntämiseksi tarvitaan hyvää suunnittelua ja ammattitaitoa oikeanlaisten tuotteiden valitsemiseen. Liljeberg näkee haasteena sen, että monesti suunnittelijat ja urakoitsijat saattavat olla vain tuotteen valmistajien antaman tiedon varassa.
– Se on toki oikeaa tietoa, mutta siitä puuttuu vertailu muihin tuotteisiin sekä tuotteen tarkastelu omasta perspektiivistä. Me dahlilaiset pystymme tarjoamaan asiakkaillemme hyvää puolueetonta tietoa, sillä kuuntelemme herkällä korvalla sekä asiakkaitamme että mitä kentällä puhutaan ja keräämme tietoa siitä, miten eri ratkaisut toimivat. 

Apua energiatehokkaiden ratkaisujen valintaan

Liljeberg toivookin, että asiakkaat kääntyisivät LVI-Dahlin ammattilaisten puoleen useammin jo projektin alkuvaiheessa.
– Pystymme auttamaan suunnittelijaa ja tarjoamaan ajatuksiamme ja kokemuksiamme eri ratkaisuista. Suomalaisessa rakentamisessa ei valitettavasti käydä kovin paljon dialogia suunnittelijan ja asennusryhmän välillä, joten urakoitsijan on vaikea muuttaa valittuja komponentteja, vaikka hän omasta kokemuksesta tietäisi jonkun toisen ratkaisun toimivan paremmin, sanoo Liljeberg.

Ja vaikka projekti olisikin jo hyvässä vauhdissa, energiatehokkaista ratkaisuista kannattaa aina kysyä lisää.
– Meillä on valtavasti tietoa eri ratkaisuista, ja saamme tiedon uutuuksista heti ensimmäisten joukossa. Näemme projektit kokonaisuutena ja osaamme suositella sopivia ratkaisuja, jolloin projekti onnistuu kokonaisuudessa paremmin, hän lupaa.

 

Tuotteet varastosta jopa samana päivänä

Kun rakennusprojektit etenevät tiukalla aikataululla, saattaa ongelmaksi muodostua energiatehokkaiden laiteratkaisujen pitkät toimitusajat. LVI-Dahlilla tämä on ratkaistu varastoimalla energiatehokkaita ratkaisuja entistä aktiivisemmin, jolloin tuotteet ovat helposti ja nopeasti saatavilla jopa samana päivänä.
– Me haluamme auttaa asiakkaitamme löytämään parhaita ratkaisuja niin, että he pystyvät tuottamaan lisäarvoa omille loppuasiakkailleen. Vahvuutemme on, että olemme paikallinen ja meillä on laaja varastovalikoima. Kuuntelemme myös asiakkaiden toiveita ja muokkaamme valikoimaamme sen mukaan paikallisesti.

 

Uutuustuotteita kokeilussa Hermannin palvelupisteessä

LVI-Dahl kerää kokemuksia energiatehokkaista uutuustuotteista myös itse. Hyvä esimerkki tästä on Helsingin Hermannin palvelupiste, jossa toteutettiin laajan energiaremontti syksyllä 2015.
– Valitsimme pisteeseemme alan kärkiosaamista, jota oli vasta vähän käytössä asiakkaillamme. Palvelupisteessämme sähkö voidaan tuottaa kaasulla ja kiinteistömme lämmitetään pääosin kaasu- ja vesikiertoisilla säteilijöillä sekä lämpöpumpulla. 

Palvelupiste toimii eräänlaisena laboratoriona, jossa pystytään mittaroimaan monia asioita.
– Tulemme jatkossakin testaamaan uusia tuotteita ja keräämään niistä omaa dataa asiakkaidemme avuksi. Hermannin palvelupisteessä riittää siis paljon katsottavaa, joten kaikki insinöörit ja insinöörinmieliset tervetuloa tutustumaan – lupaamme tarjota kahvit!